Askepot – The Musical med musik af Rasmus Seebach giver Esbjerg stjernepotentiale

askepot musical musikhuset esbjerg rasmus seebach musik

Et stjernehold med Stig Rossen og Caroline Henderson på scenen og Rasmus Seebach som komponist tryller eventyret om Askepot om til en moderne popmusical, der kommer til Musikhuset Esbjerg til maj 2024. En begivenhed, som ikke bare er til glæde for musicalinteresserede esbjergensere, men som også vil give positiv omtale af byen, masser af besøgende fra andre kommuner og stor aktivitet i byens restauranter og caféer

Musikhuset Esbjerg kan i dag offentliggøre, at den nye, danske musical Askepot – The Musical kommer til Esbjerg i maj 2024.

Askepot – The Musical er en moderne opdatering af det klassiske eventyr, tilsat stjernestøv i form Stig Rossen, Caroline Henderson og stjerneskuddet Johanne Milland, der har hovedrollen som Askepot – og ikke mindst i form af nykomponeret musik af Danmarks bedst sælgende musiker gennem de seneste 15 år, Rasmus Seebach.

Med offentliggørelsen af Askepot – The Musical fortsætter Musikhuset Esbjerg de senere års strategi med at satse på storslåede, moderne musicals, der tiltrækker tusindvis af glade publikummer fra nær og fjern og giver positiv omtale og branding af Esbjerg og omsætning hos byens restauranter og caféer. Da musicalen Pretty Woman spillede i Musikhuset Esbjerg i slutningen af 2022, kom godt 3000 af publikummerne fra andre kommuner end Esbjerg, og omkring 2000 publikummer spiste i en af Esbjergs restauranter eller caféer, inden de gik i Musikhuset Esbjerg og så forestillingen.


Moderne udgave af Askepot

Vi kender alle eventyret om den unge, smukke Askepot, der må gå så grueligt meget igennem for at få sin prins og sin retfærdighed. Nu får den fortryllende historie en moderne makeover, som præsenterer eventyret på en ny, underholdende og overraskende måde.

I Askepot – The Musical er der ingen talende mus eller spurve med nål og tråd i næbbet, men det betyder ikke, at der er sparet på magien – tværtimod.

Stjerneskuddet Johanne Milland er Askepot, og hun bakkes op af et fantastisk hold bestående af blandt andre Stig Rossen, Caroline Henderson og YouTube-stjernen Rasmus Brohave.

Bag musikken står dansk musiks eget store eventyr, Rasmus Seebach, der i tæt samarbejde med Ankerstjerne og Andreas Sommer har skrevet en samling spritnye, forførende sange til musicalen.

Askepot – The Musical bliver produceret af Lion Musicals, der har stået bag en række store musicalsuccesser i Musikhuset de senere år, nemlig Kærlighed ved første hik, Midt om natten, The Bodyguard, Shu-bi-dua, Pretty Woman og den kommende Jersey Boys.


Mellem modebranche og onde stedmødre

I Askepot – The Musical begynder fortællingen i nutidens pulserende og ikke altid lige eventyrlige modebranche. Her møder vi Ella, en hårdtarbejdende og håbefuld ung kvinde, der drømmer om en plads blandt designere, catwalks og topmodeller. Det store modeshow er lige rundt om hjørnet, men Ella er på bunden af hierarkiet, ganske vist med et hjerte af guld, men ude af stand til at sige fra over for urimelige chefer og lige så urimelige arbejdsforhold.

Helt galt går det, da Ella slår hovedet og besvimer. Da hun vågner, befinder hun sig pludselig i en magisk eventyrverden. Fuld af forvirring forsøger Ella at finde ud af, hvor hun er, og ikke mindst, hvem hun er.

Ellas kamp for at finde vejen hjem og for at finde sig selv og sin egen stemme i denne verden er lang og farefuld. Først må hun gennemleve hele eventyret om Askepot, hvilket absolut ikke er nogen nem opgave, når det blandt andet indebærer en særdeles ond stedmor og to rædselsfulde stedsøstre uden skyggen af søster-sind. Heldigvis byder Ellas vej tilbage til virkeligheden også på et møde med Den Gode Fe, et par smukke sko af glas, og ikke mindst et romantisk kys med Prinsen under stjernerne.


Et fortryllende stjernecast

Den unge komet Johanne Milland har hovedrollen som Ella/Askepot. Hun fik sit store filmgennembrud i det romantiske drama Venuseffekten i 2021, som hun blev nomineret til både en Robert- og en Bodil-pris for. Hun har tidligere optrådt i Musikhuset Esbjerg som gæstesolist til Stig Rossens julekoncert.

I dobbeltrollen som den onde stedmor og kynisk chef fra modebranchen kan du glæde dig til at opleve Caroline Henderson, og i rollen som kammertjener/Andreas debuterer en af Danmarks største YouTube-stjerner Rasmus Brohave som skuespiller.

Cristopher Schøllhammer Rørmose spiller dobbeltrollen som supermodellen Jean Claude Barriere og Prinsen, mens Pelle Emil Hebsgaard spiller Den Gode Fe/Chefdesigner, og Askepots to onde stedsøstre spilles af Kirstine Moses og Maja Glenber. Endelig har selveste Mr. Musical, Stig Rossen, rollen som Kongen/Chefen for modehuset.

I alt medvirker godt 30 sangere, dansere og skuespillere på scenen.

Bag manuskriptet står en af de seneste 30 års største danske dramatikere, Line Knutzon, og musikken er altså lavet af superstjernen Rasmus Seebach.

“Som mange andre er jeg vokset op med historien om Askepot. Jeg ved, hvor stor en plads, fortællingen har i os alle, unge som gamle. Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg elsker at skrive sange om kærlighed. Derfor er det en ægte sangskriverdrøm at få lov til at skrive musik til et af verdens største kærlighedseventyr,” siger Rasmus Seebach.

Askepot – The Musical spiller seks gange i Musikhuset Esbjerg fra den 1.-5. maj 2024. Billetsalget begynder mandag den 27. marts kl. 10:00 på Musikhusets hjemmeside, www.mhe.dk.