Det Faglige Hus indgår rekordstor partneraftale med Musikhuset Esbjerg

Kulturlivet i Esbjerg får en gedigen saltvandsindsprøjtning: Det Faglige Hus indgår den største partneraftale med Musikhuset Esbjerg nogensinde

En af Esbjergs største arbejdspladser, Det Faglige Hus, og Vestkystens største kulturhus, Musikhuset Esbjerg, har skruet op for deres i forvejen store samarbejde. En ny hovedpartneraftale mellem de to virksomheder er den største, Musikhuset Esbjerg nogensinde har indgået. Det er med andre ord et betydeligt rykstød, Det Faglige Hus giver Musikhuset og dermed kulturlivet i Esbjerg.

”Vi har nu igennem flere år været engageret som partner i Musikhuset Esbjerg, og for os er det en unik mulighed for at styrke kulturlivet i regionen. Samarbejdet giver os som arbejdsplads mulighed for at gøre Esbjerg Kommune til et endnu mere attraktivt sted at bo og arbejde,” siger landsformand i Det Faglige Hus Johnny Nim.

Partneraftalen indebærer, at Det Faglige Hus får masser af fordele i Musikhuset, blandt i form af adgang til en lang række forestillinger. Til gengæld modtager Musikhuset Esbjerg støttemidler fra Det Faglige Hus, der bruges ubeskåret til at lave kulturarrangementer for.

”Som en af byens store arbejdspladser, er det vigtigt for os, at vi kan tiltrække kvalificerede medarbejdere. Her er et rigt kulturudbud en del af opskriften, der skal til for at gøre vores landsdel til et attraktivt sted at bo. Derudover har det jo også den positive sidegevinst, at vi opnår synlighed og øger kendskabet til Det Faglige Hus,” siger Johnny Nim.

Det Faglige Hus har siden 2015 været én af Musikhuset Esbjergs største partnere, og med den nye, udvidede aftale, der strækker sig indtil efteråret 2025, bliver Det Faglige Hus altså den klart største samarbejdspartner i Musikhuset.

”Vi er enormt taknemmelige for den opbakning, Det Faglige Hus har givet os gennem årene. Med den aftale, vi nu har indgået, får vi endnu bedre mulighed for at lave store koncerter, musicals og andre arrangementer til glæde for borgerne i regionen. Så det er virkelig en aftale, der kommer alle til gode,” siger direktør i Musikhuset Esbjerg Torben Seldrup.