Musikhuset sætter billetsalgsrekord

Sydvestjydernes lyst til at gå til koncerter og få andre liveoplevelser er større end nogensinde før, indikerer Musikhuset Esbjergs billetsalg. Med næsten 78.000 solgte billetter i 2023 sætter Musikhuset ny billetsalgsrekord

Aldrig før har så mange mennesker købt billetter til liveoplevelser i Sydvestdanmarks største kulturhus, Musikhuset Esbjerg, som det var tilfældet i 2023.

Med 77.848 solgte billetter i det forgangne år overgik Musikhuset Esbjerg i 2023 sin egen rekord fra 2019, hvor 70.450 billetter blev solgt. Dermed er der tale om en stigning på mere end 10 procent i forhold til det hidtidige rekordår.

”Efter nogle svære år med corona og ændrede forbrugsvaner må vi konstatere, at gæsterne nu for alvor har genfundet lysten til gå i Musikhuset og komme ud og få store liveoplevelser i selskab med andre mennesker. Det er meget glædeligt,” siger direktør i Musikhuset Esbjerg Torben Seldrup.

Det gode billetsalg i Musikhuset i 2023 var ikke båret af få store arrangementer, der stak markant ud. Det var i højere grad kendetegnet ved, at der over en bred kam var en stor efterspørgsel på Musikhusets arrangementer.

”Vi har været heldige og dygtige til at ramme nogle arrangementer, gæsterne gerne vil opleve. Allerede nu er der tæt på udsolgt til flere af de arrangementer, vi har på programmet i 2024. Og når gæsterne responderer så positivt på det, vi tilbyder, giver det os mere blod på tanden og lyst til at præsentere endnu mere fremover,” siger Torben Seldrup.

EsbjergRevyen var topscorer i 2023 med i alt 5.066 solgte billetter. På andenpladsen lå musicalen Askepot, som spiller i maj 2024. Den solgte i 2023 3.463 billetter. Derudover var de arrangementer, der bidrog mest til det gode billetsalg, koncerter med Benjamin Hav & Familien, Queen Machine, Jonah Blacksmith og KrebsFalch. Også billetter til shows med komikere som Niels Hausgaard, Jonas Mogensen og Mick Øgendahl var der stor efterspørgsel på i 2023.