Anne Linnet

13. Maj 2023 20:00

Anne Linnet gæster Musikhuset Esbjerg med sine elskede klassikere og sine nye Sange til livet

Anne Linnet har været en del af den danske musikscene siden midten af 1970´erne og er anerkendt som en af landets mest betydningsfulde artister. Hun er udover at være kendt for en stribe af store hits og klassikere mindst lige så kendt for sine ærlige tekster og lyst til at eksperimentere med musikgenrer.

Til foråret kan du opleve hende i en intim opsætning i trio-format, når hun gæster Musikhuset Esbjerg. Her vil hun både optræde med sine mange elskede klassikere og sine nye Sange til livet.


Sange til livet

Det lyder skørt, når man siger det i dag, men i en lang, lang årrække lå den nu klassiske Anne Linnet-sang Forårsdag i en skrivebordsskuffe og bare ventede på at finde sit rette hjem. Det samme gør sig gældende for de 50 Sange til livet, som Anne Linnet nu har fundet frem og udgivet. Nogle af dem har ligget og puttet sig i skuffen i 20 år, mens andre er skrevet for ganske nylig. Som med Forårsdag er det sange, der ikke har passet ind nogen steder. Ikke før nu.

”På et tidspunkt gik det op for mig, at der var nogle sange, der igen lå i den skuffe. Nu sender jeg dem ud i verden, de 50 små børn er blevet voksne og skal ud i livet og klare sig selv,” siger Anne Linnet.

Nu kan du opleve Anne Linnet optræde live med sangene, når hun gæster Musikhuset Esbjerg.


Fra fødsel til død – og alt derimellem

Som projektets titel antyder, handler sangene om livet. Fra den spæde start til slutningen og alt det, der kommer indimellem, når liv leves. Fælles for sangene er, at de taler til følelserne. Til den længsel, et menneske kan have efter et andet menneske, håbet, du bærer med dig gennem livet, afgrunden, du føler, du står ved, når du mister en nær ven, et tæt familiemedlem eller dit livs kærlighed.

”Det er meget følelsesladet. Det er meget skabt af følelser alt sammen, og man kan sagtens sætte sangene på, hvis man har brug for at græde igennem. Og jeg tror i virkeligheden, at der efter coronaårene – men også bare i det hele taget – er nogen, der vil have glæde af de her sange. Andre vil forhåbentlig kunne finde noget trøst i dem, da mange af sangene også er sorgbearbejdende på en eller anden måde,” siger Anne Linnet.


Universelle følelser

Men der er også sange til Sankt Hans, til de skiftende årstider, en sang eller to til Danmark og sange til, når to hjerter smelter sammen til et bryllup. Flere af sangene handler også om tro – og ikke kun den religiøse af slagsen – men den tro, man kan holde andre oppe med. Det er alle sange, der taler til universelle følelser, som de fleste mennesker oplever på et eller andet tidspunkt i livet med de op- og nedture, der følger med.

”Vi kunne også kalde det en slags sangbog, der inviterer til fællessang, og det er mit håb, at sangene vil finde vej til private sammenkomster, til højskoler, gymnasier, folkeskoler og kirker, steder, hvor man deler følelser igennem fællessang”, siger Anne Linnet.


Spisning inden showet

Forlæng din aften og få en lækker madoplevelse i Musikhusets smukke rammer inden koncerten. Musikhusets køkken med Jacob Møller Justesen i front sammensætter med udgangspunkt i sæsonens friske råvarer tre skønne retter til dig og dit selskab.

To par spiser i Musikhuset Esbjergs restaurant, Kunsten.

I Musikhuset ønsker vi altid, at vores gæster får den bedste oplevelse. Derfor har vi kun et begrænset antal billetter til spisning og anbefaler, at du bestiller spisning, når du køber billet.

I kan gå til bords fra kl. 17:30.


Det praktiske

Arrangør: Musikhuset Esbjerg
Døråbning: Dørene til salen åbnes 30 min før showstart
Vis hensyn: Det er generende, hvis din telefon ringer eller bipper, eller hvis du tager fotos eller video under arrangementet. Så vis hensyn, sæt telefonen på lydløs eller sluk den.
Planlæg dit besøg

Køb billet KØB SPISNING M.M. Køb gavekort

Tilmeld dig Musikhusets nyhedsbrev, Række 1, og få:

✅ Mulighed for at vinde gavekort på 500 kroner – hver måned
✅ Nyheder om arrangementer før alle andre
✅ Forkøbsret til udvalgte forestillinger
✅ Eksklusive konkurrencer og tilbudTilmeld dig nu