askepot musical i i Musikhuset Esbjerg. Popmusicalen med musik af Rasmus Seebach kommer til Esbjerg i maj 2024

Askepot – The Musical

1. Maj 2024 20:00 - 5. Maj 2024 15:00

Bliv fortryllet af Askepot – The Musical, en magisk popmusical med et stjernecast og musik af Rasmus Seebach. Få den helt eventyrlige oplevelse med VIP-billetter – læs mere herunder

Bliv fortryllet af Askepot – The Musical i Musikhuset Esbjerg. Popmusicalen med musik af Rasmus Seebach kommer til Esbjerg i maj 2024 i en sky af stjernestøv.

Vi kender alle eventyret om Askepot, der må gå så grueligt meget igennem for at få sin prins og retfærdighed. Nu får den fortryllende historie en moderne makeover, som præsenterer eventyret på en ny, underholdende og overraskende måde, hvor både voksne og større børn kan være med.

I Askepot – The Musical er der ingen talende mus eller spurve med nål og tråd i næbbet. Til gengæld er der stadig masser af magi og kærlighed!

Stjerneskuddet Johanne Milland er Askepot. Hun bakkes op af et fantastisk hold bestående af blandt andre Stig Rossen, Caroline Henderson og YouTube-stjernen Rasmus Brohave.

Bag musikken står dansk musiks eget store eventyr, Rasmus Seebach. I tæt samarbejde med Ankerstjerne og Andreas Sommer har han skrevet en samling spritnye, forførende sange til Askepot – The Musical.

Askepot – The Musical bliver produceret af Lion Musicals, der har stået bag flere musicalsuccesser i Musikhuset de senere år. Det drejer sig om Kærlighed ved første hik, Midt om natten, The Bodyguard, Shu-bi-dua og Pretty Woman. Lion Musicals står også bag Jersey Boys, der kommer til Musikhuset i november 2023.


Eventyrlig VIP-oplevelse

Den allermest eventyrlige oplevelse får I, hvis I sikrer jer VIP-billetter til Askepot – The Musical.

VIP-billetter kan vælges til forestillingerne torsdag, fredag og lørdag aften. VIP-pladserne findes på række 5-11 i midten af salen. Pladserne er lyseblå og har betegnelsen ”PG O”.


Nyd en middag inden forestillingen

Forlæng jeres aften i Musikhuset ved at nyde en lækker middag inden eller efter showet. Musikhusets køkken med Jacob Møller Justesen i front sammensætter tre skønne retter inspireret af Askepot til dig og dit selskab.

To par spiser i Musikhuset Esbjergs restaurant Kunsten til Dinner Night

Da vi ønsker, at vores gæster får altid får den bedste oplevelse, har vi et begrænset antal billetter til spisning. Derfor anbefaler vi, at du bestiller spisning, når du køber din billet. Spisning plejer at blive udsolgt i forbindelse med store musicals.

Vær opmærksom på, at i forbindelse med eftermiddagsforestillingerne lørdag og søndag serveres middagen efter forestillingen.


Askepot anno 2024: Mellem modebranche og onde stedmødre

I Askepot – The Musical begynder fortællingen i nutidens pulserende og ikke altid lige eventyrlige modebranche. Her møder vi Ella, en hårdtarbejdende og håbefuld ung kvinde, der drømmer om en plads blandt designere, catwalks og topmodeller. Det store modeshow er lige rundt om hjørnet, men Ella er på bunden af hierarkiet, ganske vist med et hjerte af guld, men ude af stand til at sige fra over for urimelige chefer og lige så urimelige arbejdsforhold.

Helt galt går det, da Ella slår hovedet og besvimer. Da hun vågner, befinder hun sig pludselig i en magisk eventyrverden. Fuld af forvirring forsøger Ella at finde ud af, hvor hun er, og ikke mindst, hvem hun er.

Ellas kamp for at finde vejen hjem og finde sig selv i denne verden er lang og farefuld. Først må hun gennemleve hele eventyret om Askepot, hvilket ikke er nogen nem opgave, når det blandt andet indebærer en særdeles ond stedmor og to rædselsfulde stedsøstre uden skyggen af søster-sind. Heldigvis byder Ellas vej tilbage til virkeligheden også på et møde med Den Gode Fe, et par smukke sko af glas og ikke mindst et romantisk kys med Prinsen under stjernerne.


Et fortryllende stjernecast

Den unge komet Johanne Milland har hovedrollen som Ella/Askepot. Hun fik sit store filmgennembrud i det romantiske drama Venuseffekten i 2021, som hun blev nomineret til både en Robert- og en Bodil-pris for. Hun har tidligere optrådt i Musikhuset Esbjerg som gæstesolist til Stig Rossens julekoncert.

I dobbeltrollen som den onde stedmor og kynisk chef fra modebranchen kan du glæde dig til at opleve Caroline Henderson, og i rollen som kammertjener/Andreas debuterer en af Danmarks største YouTube-stjerner Rasmus Brohave som skuespiller.

Cristopher Schøllhammer Rørmose spiller dobbeltrollen som supermodellen Jean Claude Barriere og Prinsen. Pelle Emil Hebsgaard er Den Gode Fe/Chefdesigner, og Askepots to onde stedsøstre spilles af Kirstine Moses og Maja Glenber. Endelig har selveste Mr. Musical, Stig Rossen, rollen som Kongen/Chefen for modehuset.

I alt medvirker godt 30 sangere, dansere og skuespillere på scenen.

Bag manuskriptet står en af de seneste 30 års største danske dramatikere, Line Knutzon, og musikken er altså lavet af superstjernen Rasmus Seebach.

“Som mange andre er jeg vokset op med historien om Askepot. Jeg ved, hvor stor en plads, fortællingen har i os alle, unge som gamle. Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg elsker at skrive sange om kærlighed. Derfor er det en ægte sangskriverdrøm at få lov til at skrive musik til et af verdens største kærlighedseventyr,” siger Rasmus Seebach.


Holdet bag Askepot – The Musical

Sange og sangtekster: Rasmus Seebach, i samarbejde med Ankerstjerne og Andreas Sommer
Manuskript: Line Knutzon
Instruktion: Thomas Agerholm
Scenografi: Benjamin La Cour
Kostumer: Soeren Le Schmidt
Koreografi: Nellie Bethel
Lysdesign: Jeppe Lawaetz
Kreativ Executive Producent: Thomas Langkjær
Produktion: Lion Musicals i samarbejde med Live Nation


Det praktiske

Arrangør: Musikhuset Esbjerg
Døråbning: 
Dørene til salen åbnes 30 minutter inden musicalen begynder
Vis hensyn:
Det er generende, hvis din telefon ringer eller bipper, eller hvis du tager fotos eller video under arrangementet. Så vis hensyn, sæt telefonen på lydløs eller sluk den
Vejledende aldersgrænse: Forestillingen anbefales fra 7 år
Planlæg dit besøg

  • Priser: 357 - 980 DKK
  • Sted: Musikhuset Esbjerg, Koncertsal
  • Spilleperiode: 1. Maj 2024 20:00 - 5. Maj 2024 15:00
  • Kategori: Musical
Køb billet KØB SPISNING M.M. Køb gavekort

Tilmeld dig Musikhusets nyhedsbrev, Række 1, og få:

✅ Mulighed for at vinde gavekort på 500 kroner – hver måned
✅ Nyheder om arrangementer før alle andre
✅ Forkøbsret til udvalgte forestillinger
✅ Eksklusive konkurrencer og tilbudTilmeld dig nu