I tilfælde af

12. November 2024 19:30

Hvad er der tilbage af menneskeligheden, når civilisationens fundament krakelerer? Det undersøger Det Kongelige Teater i forestillingen I tilfælde af…

Spar 90 kr.: Køb billet til denne og to andre forestillinger, så kan du spare op til 90 kr. pr. billet. Læs mere her, og se alle forestillingerne, hvor dette tilbud gælder

I en ikke nærmere identificeret krigstilstand og på tværs af tider og landegrænser kæmper mennesker for at få kontrol over deres tilværelse, mens de konfronteres med krigens og krisens grusomme logik og presses til det yderste af deres følelseslivs grænser.

Overlevelsestrangen tvinger menneskerne på scenen til at stirre ned i deres egen menneskeligheds afgrund og afgøre, hvornår de vil gøre modstand: En fejlslagen hærfører kan ikke lukke ørene for de såredes smerteskrig, men skal fortsætte fremmarchen og fremstå som en stærk leder, soldaterne kan finde mod hos. En godtroende kvinde låser sin dør op for terrorister, der tager hendes mand med sig. En kvinde der har snigmyrdet sin elsker for at redde sit folk, skal nu tage imod dette folks hyldest.

I tilfælde af… består af ti intense scener, hvor den britiske dramatiker Howard Barker fremstiller civilisationens skrøbelighed og spørger, hvad der sker med mennesker, der befinder sig i krisesituationer, hvor krig eller truslen om krig hele tiden er til stede. I Barkers poetiske og groteske univers er mennesker sat i situationer, hvor de kun kan gøre det forkerte, imens de panisk holder fast i deres værdighed i håbet om at overleve som hele mennesker. De uforudseelige reaktioner på krigens og voldens uundgåeligheder drager os til krigens skueplads. Man ville ønske man kunne kigge væk, men man kan ikke lade være med at se på.

Med: Marina Bouras, Tom Jensen, Alexander Bryld Obaze og Karla Rosendahl
Manuskript: Howard Barker
Instruktion: Henrik Grimbäck
Scenografi og kostumedesign: Christian Friedländer
Lysdesign: Mathilde Niemann Hyttel
Oversættelse: Jens Chr. Grøndahl og Ida Mackintosh
Produktion: Det Kongelige Teater


Spisning inden forestillingen

Forlæng din aften og få en lækker madoplevelse i Musikhusets smukke rammer inden forestillingen. Musikhusets eget køkken med Jacob Møller Justesen i front sammensætter med udgangspunkt i sæsonens friske råvarer en tallerkenanretning med forskellige mindre retter og lidt sødt til dig og dit selskab.

Da vi i Musikhuset altid ønsker, at vores gæster får den bedste oplevelse, har vi et begrænset antal billetter til spisning. Derfor anbefaler vi, at du bestiller spisning, når du køber billet.

I kan gå til bords fra kl. 17:30.


Studie- og ungerabat

Er du enten studerende eller under 25 år, kan du købe 1 billet til kr. 130. Du skal medbringe og fremvise gyldigt studiekort eller billedlegitimation, når du viser din billet i døren. Antallet af studie- og ungebilletter, der sættes til salg, er begrænset, og de sælges til dem, der er hurtigst.


Det praktiske

Arrangør: Musikhuset Esbjerg og Teater- og Musikhusvennerne
Døråbning: 
Dørene til salen åbnes 30 min før showstart
Varighed: Forestillingen forventes at vare 1 time og 40 minutter
Vis hensyn: 
Det er generende, hvis din telefon ringer eller bipper, eller hvis du tager fotos eller video under arrangementet. Så vis hensyn, sæt telefonen på lydløs eller sluk den.
Planlæg dit besøg

Køb billet KØB SPISNING M.M. Køb gavekort


Køb billet til denne forestilling plus to andre medlemsforestillinger – så kan du automatisk blive teatermedlem og spare op til 90 kr. pr. billet

Ja, tak – fortæl mig mere

Tilmeld dig Musikhusets nyhedsbrev, Række 1, og få:

✅ Mulighed for at vinde gavekort på 500 kroner – hver måned
✅ Nyheder om arrangementer før alle andre
✅ Forkøbsret til udvalgte forestillinger
✅ Eksklusive konkurrencer og tilbudTilmeld dig nu