Jubilæumskoncert

23. April 2023 15:00

GRATIS: Året rundt kan du komme til gratis foyerkoncerter i Musikhuset Esbjerg. Denne gang er det Syd- og Sønderjyllands Politiorkester og Esbjerg Jernbaneorkestre, der underholder i Musikhusets smukke hovedfoyer

Til foyerkoncerterne i Musikhuset Esbjerg kan du i årets løb opleve en række af de bedste kor, ensembler og orkestre fra Esbjerg og omegn.

Esbjerg Jernbane Orkester er et harmoniorkester, der blev grundlagt i sidste halvdel af 1942 af ansatte hos DSB. I starten var orkesteret udelukkende for ansatte ved DSB, men i dag tæller orkesteret 8-10 amatørmusikere i alderen mellem 18-80 år, hvoraf ingen er ansat ved DSB. Besætningen er fordelt på træ- og messingblæsere samt slagtøj. I Esbjerg Jernbane Orkester fokuserer vi meget på at have et godt miljø samt spille musik, som orkestermedlemmerne ønsker.

Syd- og Sønderjyllands Politiorkester opstod den 2. november 1943 for at skabe et bindeled mellem Esbjergs borgere og politiet. I 2007, hvor Esbjerg Politi sammen med andre af de i sønderjyske politikredse blev samlet til Syd- og Sønderjyllands Politi, og Esbjerg Politiorkester ændrede da navn til Syd- og Sønderjyllands Politiorkester. Orkesteret er et harmoniorkester med messing- og træblæsere og slagtøj. Orkesteret har ca. 30 medlemmer med en ligelig fordeling af politifolk og civile borgere. Orkesteret har et varieret repertoire spændende fra de traditionelle marcher, let klassisk, swing, populærmusik og pop/rock.

Orkestrenes fælles 80 års jubilæumskoncert den 23. april 2023 i Musikhuset Esbjerg vil derfor ligge cirka midt imellem de to orkestres jubilæer.

Foyerkoncerterne finder sted i Musikhusets smukke, lyse foyer, og de er gratis at deltage i.


Det praktiske 

Arrangør: Musikhuset Esbjerg

Varighed: 1 timer og 15 minutter

Køb gavekort

Tilmeld dig Musikhusets nyhedsbrev, Række 1, og få:

✅ Mulighed for at vinde gavekort på 500 kroner – hver måned
✅ Nyheder om arrangementer før alle andre
✅ Forkøbsret til udvalgte forestillinger
✅ Eksklusive konkurrencer og tilbudTilmeld dig nu