Sara Blædel Litteratur live musikhuset esbjerg marts 2024

Litteratur live – Sara Blædel med hemmelig gæst

5. Marts 2024 19:30

Oplev forfatteren Sara Blædel i et forrygende underholdende talkshow i Musikhuset Esbjerg med samtalens mester Søren Dahl – og en hemmelig gæst

Glæd dig til, at den mesterlige krimiforfatter Sara Blædel og Søren Dahl indtager scenen i Musikhuset Esbjerg til en underholdende samtale om Sara Blædels store og populære forfatterskab.

Talkshowet byder også på en hemmelig gæst, der bidrager med overraskende og underholdende vinkler. Måske er det en retsmediciner, en musiker, en kriminalinspektør eller måske en skuespiller? Glæd dig til at finde ud af det!


En af Danmarks største krimiforfatter

Det stod ikke skrevet, at Sara Blædel skulle blive en af Danmarks mest succesrige forfattere. Selvom hendes far er den Cavling-prisbelønnede journalist Leif Blædel og hendes mor skuespillerinden Annegrethe Nissen, valgte Sara til en start en helt anden livsbane, ikke mindst fordi hun som ordblind aldrig havde forestillet sig, at hun skulle gøre karriere inden for “skrive-branchen”. Hun uddannede sig først til tjener, siden til reprokopist, men hun kunne ikke tåle de stoffer, der arbejdes med i trykkeribranchen og blev alvorligt syg. Faktisk var hun på kanten af en invalidepension, men besluttede sig for, at det bare ikke kunne være rigtigt.

På trods af ordblindheden begyndte hun at arbejde som journalist og startede også et krimiforlag, Sara B., på et tidspunkt, hvor krimier slet ikke var på mode. Langsomt modnedes tanken om selv at skrive en krimi, og en dag dukkede Louise Rick op i Saras hoved og nægtede at gå igen. Til sidst var Sara nødt til at begynde at skrive, fordi Louise blev ved at banke på.

Sara Blædel debuterede i 2004 med Grønt støv, den første bog i serien om kriminalassistent Louise Rick.

Allerede næste bind, Kald mig Prinsesse, slog for alvor Sara Blædels navn fast som en af Danmarks førende krimiforfattere, og efterhånden som de følgende bøger er udkommet, er hun fire gange af læserne blevet kåret som danskernes yndlingsforfatter – i dag kendt som Martha-prisen. Sara Blædel er også vinder af en De Gyldne Laurbær, en af Danmarks vigtigste litteraturpriser.


Samtalens mester

Søren Dahl er kendt som værten på det ikoniske radioformat Cafe Hack og DAHL på HACK, i flere år landets mest lyttede radioprogram. Lige nu er han vært på en podcastserie for Jyllands-Posten.

I sin karriere har Søren Dahl interviewet en lang række store personligheder med vidt forskellige baggrunde, og han er kendt som samtalens mester.

Søren Dahl er forfatter til flere bøger og har skrevet tre julekalendere til DR.


Spisning inden forestillingen

Forlæng din aften og få en lækker madoplevelse i Musikhusets smukke rammer inden forestillingen. Musikhusets køkken disker op med en lækker to-retters menu til dig og dit selskab.

Spis i Musikhuset Esbjerg i forbindelse med din forestilling

Da vi i Musikhuset altid ønsker, at vores gæster får den bedste oplevelse, har vi et begrænset antal billetter til spisning. Derfor anbefaler vi, at du bestiller spisning, når du køber billet.

I kan gå til bords fra kl. 17:30.


Studie- og ungerabat

Er du enten studerende eller under 25 år, kan du købe 1 billet til kr. 130.  Antallet af studie- og ungebilletter, der sættes til salg, er begrænset, og de sælges til dem, der er hurtigst.


Det praktiske

Arrangør: Musikhuset Esbjerg
Døråbning: 
Dørene til salen åbnes 30 min før showstart
Vis hensyn: 
Det er generende, hvis din telefon ringer eller bipper, eller hvis du tager fotos eller video under arrangementet. Så vis hensyn, sæt telefonen på lydløs eller sluk den.
Planlæg dit besøg

Køb billet KØB SPISNING M.M. Køb gavekort

Tilmeld dig Musikhusets nyhedsbrev, Række 1, og få:

✅ Mulighed for at vinde gavekort på 500 kroner – hver måned
✅ Nyheder om arrangementer før alle andre
✅ Forkøbsret til udvalgte forestillinger
✅ Eksklusive konkurrencer og tilbudTilmeld dig nu