Madama Butterfly

10. Oktober 2024 19:30

Madama Butterfly er en sand klassiker og en af verdens mest elskede operaer. Nu kan du opleve Puccinis mesterværk i Musikhuset Esbjerg

Spar 90 kr.: Køb billet til denne og to andre forestillinger, så kan du spare op til 90 kr. pr. billet. Læs mere her, og se alle forestillingerne, hvor dette tilbud gælder

Under sin orlov i Japan køber marineløjtnant Pinkerton et hus med tjenestefolk. Med i handlen indgår et ægteskab med den unge geisha Cio-Cio-San, også kaldet Butterfly. Modsat Pinkerton, der tager let på ægteskabsløftet, giver Butterfly sig fuldt og helt hen til sin ægtemand.

Tre år senere venter Butterfly længselsfuldt og tålmodigt på Pinkerton, der rejste kort efter deres bryllup. Butterfly bor i huset med deres søn, som Pinkerton ikke kender til. Endelig vender han tilbage, men denne gang i selskab med sin nye amerikanske hustru. Parret ønsker at tage barnet med sig tilbage til USA. Butterfly indser, at hun har mistet alt – både sin mand, sin søn og sin ære. Til slut tager hun afsked med sin søn og tager livet af sig selv.

På trods af at have været en legendarisk fiasko ved verdenspremieren i 1904, er Puccinis mesterværk efterfølgende blevet en evig succes. Man har regnet ud, at Madama Butterfly i gennemsnit bliver opsat én gang dagligt et sted verden over.

Giacomo Puccini er en af de helt store og mest elskede komponister. Hans operaer har alt, hvad man kan ønske sig: perfekt dramatisk timing, store følelser, gribende situationer, lidenskabelige mennesker og ikke mindst vidunderlige melodier i både sangstemmerne og det farverige orkester. Puccini fik sit gennembrud med Manon Lescaut, og siden fulgte den ene succes efter den anden, blandt andre La bohème, Tosca og altså Madama Butterfly.

Madama Butterfly synges på italiensk med danske overtekster.

Komponist: Giacomo Puccini
Libretto: Giuseppe Giacosa og Luigi Illica
Instruktion: Ulrich Peters
Orkesterledelse: Christopher Lichtenstein
Orkester: Sønderjyllands Symfoniorkester
Medvirkende: Internationalt sangerhold fra Den Jyske Opera
Scenografi: Rifail Ajdarpasi
Kostumedesign: Ariane Isabell Unfried
Lysdesign: Anders Poll

OPTAKT: Der er gratis optaktsforedrag inden forestillingen. Optakten finder sted kl. 19:30 i Mødesalen, som der er adgang til fra Underfoyeren, over for garderoben.


Spisning inden forestillingen

Forlæng din aften og få en lækker madoplevelse i Musikhusets smukke rammer inden forestillingen. Musikhusets køkken med Jacob Møller Justesen i front sammensætter med udgangspunkt i sæsonens friske råvarer tre skønne retter til dig og dit selskab.

To par spiser i Musikhuset Esbjergs restaurant, Kunsten.

I Musikhuset ønsker vi altid, at vores gæster får den bedste oplevelse. Derfor har vi kun et begrænset antal billetter til spisning og anbefaler, at du bestiller spisning, når du køber billet.

I kan gå til bords fra kl. 17:00.


Studie- og ungerabat

Er du enten studerende eller under 25 år, kan du købe 1 billet til kr. 130. Du skal medbringe og fremvise gyldigt studiekort eller billedlegitimation, når du viser din billet i døren. Antallet af studie- og ungebilletter, der sættes til salg, er begrænset, og de sælges til dem, der er hurtigst.


Det praktiske

Arrangør: Musikhuset Esbjerg og Teater- og Musikhusvennerne
Døråbning: 
Dørene til salen åbnes 30 min før showstart
Varighed: Forestillingen forventes at vare 2 timer og 30 minutter, inklusive pause
Vis hensyn: 
Det er generende, hvis din telefon ringer eller bipper, eller hvis du tager fotos eller video under arrangementet. Så vis hensyn, sæt telefonen på lydløs eller sluk den.
Planlæg dit besøg

Køb billet KØB SPISNING M.M. Køb gavekort


Køb billet til denne forestilling plus to andre medlemsforestillinger – så kan du automatisk blive teatermedlem og spare op til 90 kr. pr. billet

Ja, tak – fortæl mig mere

Tilmeld dig Musikhusets nyhedsbrev, Række 1, og få:

✅ Mulighed for at vinde gavekort på 500 kroner – hver måned
✅ Nyheder om arrangementer før alle andre
✅ Forkøbsret til udvalgte forestillinger
✅ Eksklusive konkurrencer og tilbudTilmeld dig nu