Eks Det Kongelige Teater Musikhuset Esbjerg marts 2025

Eks

27. Marts 2025 19:30

Det Kongelige Teater præsenterer et nyt trekantsdrama om at have skabt sig et liv, man overhovedet ikke vil være i

Spar 90 kr.: Køb billet til denne og to andre forestillinger, så kan du spare op til 90 kr. pr. billet. Læs mere her, og se alle forestillingerne, hvor dette tilbud gælder

På overfladen lever parret Sibylle og Daniel et perfekt, lidt småtrivielt familieliv med gode jobs, lækker lejlighed og to små børn. En nat dukker Daniels ekskæreste Franziska pludselig op. Det katalyserer en eksplosion i det, viser det sig, allerede kuldsejlede parforhold mellem Daniel og Sibylle, hvis børn for længst er blevet gidsler i deres skyttegravskrig. Daniel har valgt forholdet til Sibylle som et trin op på karrierestigen, alle tre har knust deres hjerter ved fejlvalg i livet, og selverkendelsen er lig nul. De har fanget sig selv i en livsfælde, og pludselig bliver hjemmet det farligste sted at være. I samfundet er der trafikregler, politi og retsvæsen; i hjemmet er man ubeskyttet, og der er ingen regler.

Corona-nedlukningen inspirerede den anerkendte, tyske dramatiker Marius von Mayenburg til gennem tre selvstændige dramaer at undersøge familiens private fængsel – hjemmet. Eks er den første i trilogien. Et velskrevet, hvast kammerspil, der dissekerer middelklassens parforholdsproblemer og ulidelige lethed. Stykket lægger sig i slipstrømmen af Edward Albees Hvem er bange for Virginia Woolf?, hvor natten og alkoholen bruges til at slippe den indre ”svine-ulv” løs.

Med Mikkel Arndt, Birgitte Hjort Sørensen og Julie Agnete Vang
Manuskript Marius Von Mayenburg
Iscenesættelse Thomas Bendixen
Scenografi og kostumedesign Jonas Fly
Lysdesign Egil Barclay Høgenni Hansen
Oversættelse Søren R. Fauth
Produktion: Det Kongelige Teater


Spisning inden forestillingen

Forlæng din aften og få en lækker madoplevelse i Musikhusets smukke rammer inden forestillingen. Musikhusets køkken med Jacob Møller Justesen i front sammensætter med udgangspunkt i sæsonens friske råvarer to skønne retter til dig og dit selskab.

Menuen består af forret og hovedret.

Da vi i Musikhuset altid ønsker, at vores gæster får den bedste oplevelse, har vi et begrænset antal billetter til spisning. Derfor anbefaler vi, at du bestiller spisning, når du køber din billet.

I kan gå til bords fra kl. 17:30.


Studie- og ungerabat

Er du enten studerende eller under 25 år, kan du købe 1 billet til kr. 130. Du skal medbringe og fremvise gyldigt studiekort eller billedlegitimation, når du viser din billet i døren. Antallet af studie- og ungebilletter, der sættes til salg, er begrænset, og de sælges til dem, der er hurtigst.


Det praktiske

Arrangør: Musikhuset Esbjerg og Teater- og Musikhusvennerne
Døråbning: 
Dørene til salen åbnes 30 min før showstart
Vis hensyn: 
Det er generende, hvis din telefon ringer eller bipper, eller hvis du tager fotos eller video under arrangementet. Så vis hensyn, sæt telefonen på lydløs eller sluk den.
Planlæg dit besøg

Køb billet KØB SPISNING M.M. Køb gavekort


Køb billet til denne forestilling plus to andre medlemsforestillinger – så kan du automatisk blive teatermedlem og spare op til 90 kr. pr. billet

Ja, tak – fortæl mig mere

Tilmeld dig Musikhusets nyhedsbrev, Række 1, og få:

✅ Mulighed for at vinde gavekort på 500 kroner – hver måned
✅ Nyheder om arrangementer før alle andre
✅ Forkøbsret til udvalgte forestillinger
✅ Eksklusive konkurrencer og tilbudTilmeld dig nu