Nøddeknækkeren

14. December 2023 20:00

Glæd dig til december, hvor Kyiv Grand Ballet præsenterer Nøddeknækkeren – en af verdens mest berømte balletter – i Musikhuset Esbjerg

Early-Bird: Hvis du køber billetter inden den 1. maj, får du 10 % i rabat på billetterne.

Den magiske opsætning af Nøddeknækkeren forbindes ofte med julen. Det er ikke kun en ballet, men også et vaskeægte juleeventyr, som mange holder af.

Den klassiske balletforestilling præsenteres af solister og artister fra den ukrainske nationalopera, dansere, som har brilleret på en række af de mest berømte scener i verden så som Grand Opera i Paris, Harpa Concert Hall i Reykjavik, Den nationale Opera i Oslo og mange flere. Solisterne i Kyiv Grand Ballet er ligeledes vindere af en række internationale balletpriser, som er med til at understrege, at de repræsenterer det ypperste inden for ballet.


Historien om Nøddeknækkeren

Det originale eventyr er skrevet af den tyske forfatter E.T.A. Hoffmann i 1816. Næsten 50 år senere udgav den franske forfatter Alexandre Dumas sin version af Hoffmanns eventyr. Dumas’ version blev lavet til ballet i 1892 med Peter Tchaikovskys smukke, fængende musik og koreografi af Marius Petipa.

Sidenhen er Nøddeknækkeren blevet en af historiens mest berømte balletter. Det inspirerende eventyr om lille Clara, den onde musekonge og den modige Nøddeknækker går rent ind hos både børn og voksne. Rundt om i hele verden sættes balletten årligt op på verdens største scener og fejres som en juletradition – og i år kan du opleve den i Musikhuset Esbjerg.

Denne opsætning er organiseret af produktionsselskabet Artform Production i samarbejde den norske nonprofitorganisation Kultur For Folket for at støtte de ukrainske balletdansere, og for at bevare og styrke den klassiske ballet i Ukraine. En del af overskuddet fra turnéen doneres til artister fra Kyiv Grand Ballet.

Det er en familieforestilling, som anbefales børn fra 5 år og op.


Spisning inden forestillingen

Forlæng din aften og få en lækker madoplevelse i Musikhusets smukke rammer inden forestillingen. Musikhusets køkken med Jacob Møller Justesen i front sammensætter med udgangspunkt i sæsonens friske råvarer tre skønne retter til dig og dit selskab.

Da vi i Musikhuset altid ønsker, at vores gæster får den bedste oplevelse, har vi et begrænset antal billetter til spisning. Derfor anbefaler vi, at du bestiller spisning, når du køber din billet.

I kan gå til bords fra kl. 17:30.


Det praktiske

Arrangør: Kultur For Folket
Døråbning: Dørene til salen åbnes 30 minutter inden showstart
Vis hensyn: Det er generende, hvis din telefon ringer eller bipper, eller hvis du tager fotos eller video under arrangementet. Så vis hensyn, sæt telefonen på lydløs eller sluk den.
Varighed: 2 timer inkl. pause
Planlæg dit besøg

  • Priser: 390 - 530 DKK
  • Sted: Musikhuset Esbjerg, Koncertsal
  • Spilleperiode: 14. December 2023 20:00
  • Kategori: Ballet, Dans, Klassisk
Køb billet KØB SPISNING M.M. Køb gavekort

Tilmeld dig Musikhusets nyhedsbrev, Række 1, og få:

✅ Mulighed for at vinde gavekort på 500 kroner – hver måned
✅ Nyheder om arrangementer før alle andre
✅ Forkøbsret til udvalgte forestillinger
✅ Eksklusive konkurrencer og tilbudTilmeld dig nu