Tim Christensen og Danmarks Underholdningsorkester

20. Marts 2025 20:00

Sammen med landets dygtigste symfoniske orkester, sætter Tim Christensen nye toner til sit markante bagkatalog, når han sammen med Danmarks Underholdningsorkester gæster Musikhuset Esbjerg

Hans sangskrivning er lyden af rebelsk overdrive på teenager-værelset, mindet om den første forelskelse og som en betontung klippe til midtvejskrisen. Det er få sangskrivere forundt at skabe soundtracks til livet. Men det er lige hvad Tim Christensen har gjort gang på gang gennem sin nu mere end 30 år lange karriere i dansk musik.

Og nu sætter Tim Christensen for første gang helt nye harmonier og stemninger til sin imponerende sangskat, når han gæster Musikhuset Esbjerg med hele Danmarks Underholdningsorkester.

”Der sker noget magisk, når modsætninger mødes. Når sangskriverens melodier tages med på en helt ny rejse af andre instrumenter og musikeres sårbarhed eller styrke og sætter en ny scene for en sangs tematik eller stemning. Dét er indbegrebet af symfoni – og for mig, bliver det særligt magisk, når den harmoni opstår mellem rocken og det klassiske. Derfor bliver det også helt specielt at komme landet rundt med Danmarks Underholdningsorkester og genopdage mine egne sange i samspil med dem live foran publikum,” fortæller Tim Christensen.

Og Danmarks Underholdningsorkester deler begejstringen for samarbejdet. Direkte Andreas Vetö siger:

”Lytter man til Tim Christensens musik, og ikke mindst hans eminente guitarspil, vil man hurtigt bemærke en klassisk symfonisk sammenhæng og måske ubevidst inspiration. Der er nogle fantastiske bølger og bevægelser i Tims musik, som vi ser frem til at dykke ned i sammen med ham!”

Koncerterne i foråret 2025 er altså en særdeles sjælden mulighed for at opleve Tim Christensens enestående sangskrivning i konstellation med 45 af landets ypperste, klassiske musikere.


En gloværdig karriere

Tim Christensen solodebuterede med Secrets On Parade i år 2000 ført an af gennembrudshittet, Love Is A Matter Of…, der viste en ny musikalsk retning for en kunstner, som for længst havde skrevet sig ind i dansk musikhistorie, i front for 90’ernes største danske rocksucces, Dizzy Mizz Lizzy. ’Whispering at the Top of My Lungs’, ’Superior’, ‘Surprise Me’ og ikke mindst ’Right Next to the Right One’ er markante hits fra i alt fire storsælgende solo-albums af Tim Christensen, som i midten af 10’erne igen var tilbage bag mikrofonen for Dizzy Mizz Lizzy på udsolgte turnéer og på toppen af albumhitlisterne.


Spisning inden koncerten

Forlæng din aften og få en lækker madoplevelse i Musikhusets smukke rammer inden koncerten. Musikhusets køkken med Jacob Møller Justesen i front sammensætter med udgangspunkt i sæsonens friske råvarer tre skønne retter til dig og dit selskab.

To par spiser i Musikhuset Esbjergs restaurant, Kunsten.

I Musikhuset ønsker vi altid, at vores gæster får den bedste oplevelse. Derfor har vi kun et begrænset antal billetter til spisning og anbefaler, at du bestiller spisning, når du køber billet.

I kan gå til bords fra kl. 17:30.


Studie- og ungerabat

Er du enten studerende eller under 25 år, kan du købe 1 billet til kr. 130.  Antallet af studie- og ungebilletter, der sættes til salg, er begrænset, og de sælges til dem, der er hurtigst.


Det praktiske

Arrangør: Musikhuset Esbjerg
Døråbning: 
Dørene til salen åbnes 30 min før showstart
Vis hensyn: 
Det er generende, hvis din telefon ringer eller bipper, eller hvis du tager fotos eller video under arrangementet. Så vis hensyn, sæt telefonen på lydløs eller sluk den.
Varighed: 75 minutter uden pause
Planlæg dit besøg

Køb billet KØB SPISNING M.M. Køb gavekort

Tilmeld dig Musikhusets nyhedsbrev, Række 1, og få:

✅ Mulighed for at vinde gavekort på 500 kroner – hver måned
✅ Nyheder om arrangementer før alle andre
✅ Forkøbsret til udvalgte forestillinger
✅ Eksklusive konkurrencer og tilbudTilmeld dig nu