Tryllefløjten

23. August 2024 19:30 - 25. August 2024 16:00

Glæd dig til Mozarts Tryllefløjten – en opera for folket

Forestillingen er en del af Den Ny Operas Tryllefløjten & Festival 2024. Der kan med stor fordel købes partoutkort til hele festivalen.

Der er for alvor dømt opera for folket, når Den Ny Opera i august lader tæppet gå for den musikdramatiske superklassiker Tryllefløjten.

Det med ”for folket” er ikke noget vi har fundet på – Mozart selv insisterede på at denne forestilling skulle synges på folkets modersmål, altså tysk, i stedet for det ”fine” operasprog, italiensk. Derfor spiller Den Ny Opera naturligvis Tryllefløjten på dansk!

Mozart skrev Tryllefløjten få måneder før sin død i 1791 og skænkede dermed på falderebet verden sit mest elskede, men samtidig gådefuldeste musikdrama. For hvad er Tryllefløjten? Et eventyr? En historie om to unge elskendes modning? En oplysnings-opera? En frimurer-filosofi på noder? Stierne ind i Tryllefløjtens univers er utallige. Mozart lader lys og mørke kæmpe, og han akkompagnerer kampen med udødelig musik fra sin egen vej mellem himmel og jord.

Instruktøren Jakob Næslund iscenesætter Den Ny Operas nye Tryllefløjten i en opsætning, som delvis baserer sig på kompagniets seneste møde med operaen tilbage i 2012. Som sædvanlig kan vi med stolthed præsentere et fremragende sangerhold, der tæller gamle kendinge som Joachim Knop (Papageno) og Morten Staugaard (Sarastro) i selskab med unge fremadstormende sangere som Louise McClelland (Pamina), Jonathan Koppel (Tamino), Sibylle Glosted (Nattens Dronning) og Frederikke Kampmann (Papagena).

I orkestergraven sidder ESBJERG ENSEMBLE, som til lejligheden har udvidet besætningen med en stribe virtuose kammermusikere fra ensemblets netværk i ind- og udland – det bliver en musikalsk fest!


Spisning inden forestillingen

Forlæng din aften og få en lækker madoplevelse i Musikhusets smukke rammer inden forestillingen. Musikhusets køkken disker op med en lækker to-retters menu til dig og dit selskab.

Spis i Musikhuset Esbjerg i forbindelse med din forestilling

Da vi i Musikhuset altid ønsker, at vores gæster får den bedste oplevelse, har vi et begrænset antal billetter til spisning. Derfor anbefaler vi, at du bestiller spisning, når du køber billet.

I kan gå til bords fra kl. 17:30.


Det praktiske

Arrangør: Den Ny Opera
Varighed: Forestillingen varer ca. 2 timer og 40 minutter inkl. pause.
Planlæg dit besøg

Køb billet KØB SPISNING M.M. Køb gavekort


Køb billet til denne forestilling plus to andre medlemsforestillinger – så kan du automatisk blive teatermedlem og spare op til 90 kr. pr. billet

Ja, tak – fortæl mig mere

Tilmeld dig Musikhusets nyhedsbrev, Række 1, og få:

✅ Mulighed for at vinde gavekort på 500 kroner – hver måned
✅ Nyheder om arrangementer før alle andre
✅ Forkøbsret til udvalgte forestillinger
✅ Eksklusive konkurrencer og tilbudTilmeld dig nu