Nikolaj Hübbes ballet de luxe

11. Februar 2025 20:00

Med balletmester Nikolaj Hübbe som guide præsenterer Den Kongelige Ballet i denne forestilling nogle af de største højdepunkter i ballethistorien og de forskellige stilarter inden for dans

Spar 90 kr.: Køb billet til denne og to andre forestillinger, så kan du spare op til 90 kr. pr. billet. Læs mere her, og se alle forestillingerne, hvor dette tilbud gælder

Nikolaj Hübbes Ballet de luxe er inddelt i tre akter: divertissementer af Bournonville og Petipa, showdans på højeste niveau og som afslutning Etudes, et af dansk ballets mest ikoniske værker.

Første akt præsenterer uddrag af tre værker skabt af to af 1800-tallets allerstørste koreografer, nemlig dansk ballets grundlægger August Bournonville og den klassiske ballets fader Marius Petipa. Først Bournonvilles pas de trois fra vaudeville-balletten Livjægerne på Amager og det berømte divertissement fra Blomsterfesten i Genzano og dernæst Venetiansk karneval fra Marius Petipas ballet Satanella, et virtuost glansnummer (danset til Min hat den har tre buler!).

Anden akt består af otte numre fra Gregory Deans ballet Gotta Dance! Det er en hyldest til livet, til glæden og til dansen – et nostalgisk trip tilbage til den sorgløse æra, hvor problemerne ikke var større end, at de kunne løses med en lille svingom. Balletten tager os med tilbage til swing-tiden og byder på forrygende dans til nogle af evergreenmusikkens mest populære og udødelige toner.

Som grand finale danses Etudes, Harald Landers mesterværk, der er en kærlighedserklæring til dansen i dens reneste form. Den er bygget op over den klassiske ballets træningstime og begynder med de fem positioner for at ende i en flyvende finale. Etudes er en tidløs opvisning i den skønhed, som er ballettens inderste væsen.

Dirigent Damian Iorio
Konferencier Nikolaj Hübbe
Produktion Det Kongelige Teater

Livjægerne på Amager – pas de trois
Koreografi: August Bournonville Musik: Vilhelm C. Holm
Orkester: Aalborg Symfoniorkester

Blomsterfesten i Genzano – pas de quatre
Koreografi: August Bournonville
Musik: Holger Simon Paulli
Orkester: Aalborg Symfoniorkester

Satanella – pas de deux
Koreografi: Marius Petipa
Musik: Césare Pugni
Orkester: Aalborg Symfoniorkester

Gotta Dance! – uddrag på ca. 20 min.
Koreografi: Gregory Dean
Musik: Diverse evergreens af bl.a. George Gershwin og Irving Berlin
Danses til indspillet musik

Etudes
Koreografi: Harald Lander
Musik: Knudåge Riisager
Kostumedesign: Lise Lander og Rikke Korfix
Orkester: Aalborg Symfoniorkester


Spisning inden forestillingen

Forlæng din aften og få en lækker madoplevelse i Musikhusets smukke rammer inden forestillingen. Musikhusets køkken med Jacob Møller Justesen i front sammensætter med udgangspunkt i sæsonens friske råvarer tre skønne retter til dig og dit selskab.

To par spiser i Musikhuset Esbjergs restaurant, Kunsten.

I Musikhuset ønsker vi altid, at vores gæster får den bedste oplevelse. Derfor har vi kun et begrænset antal billetter til spisning og anbefaler, at du bestiller spisning, når du køber billet.

I kan gå til bords fra kl. 17:30.


Studie- og ungerabat

Er du enten studerende eller under 25 år, kan du købe 1 billet til kr. 130. Du skal medbringe og fremvise gyldigt studiekort eller billedlegitimation, når du viser din billet i døren. Antallet af studie- og ungebilletter, der sættes til salg, er begrænset, og de sælges til dem, der er hurtigst.


Det praktiske

Arrangør: Musikhuset Esbjerg og Teater- og Musikhusvennerne
Døråbning: 
Dørene til salen åbnes 30 min før showstart
Vis hensyn: Det er generende, hvis din telefon ringer eller bipper, eller hvis du tager fotos eller video under arrangementet. Så vis hensyn, sæt telefonen på lydløs eller sluk den.
Planlæg dit besøg

Køb billet KØB SPISNING M.M. Køb gavekort


Køb billet til denne forestilling plus to andre medlemsforestillinger – så kan du automatisk blive teatermedlem og spare op til 90 kr. pr. billet

Ja, tak – fortæl mig mere

Tilmeld dig Musikhusets nyhedsbrev, Række 1, og få:

✅ Mulighed for at vinde gavekort på 500 kroner – hver måned
✅ Nyheder om arrangementer før alle andre
✅ Forkøbsret til udvalgte forestillinger
✅ Eksklusive konkurrencer og tilbudTilmeld dig nu