shangri-la kinesisk ballet musikhuset esbjerg september 2024

Shangri-La

2. September 2024 20:00

Få en enestående oplevelse i Musikhuset Esbjerg, når et af Kinas bedste balletkompagnier præsenter Shangri-La, hvor international ballet og kinesisk akrobatik mødes på fortryllende vis

Chongqing er en af Kinas førende kulturbyer, og selvom byen med 34 millioner indbyggere er blandt verdens største, er Chongqing og dens hundredvis af store kulturinstitutioner fortsat ukendt for de fleste uden for Kina.

Chongqing Balletten blev etableret i 2012 og er en af de førende professionelle ballettrupper i Kina. Skuespillerne er uddannet fra Beijing Dance Academy, Shanghai Theatre Academy og andre professionelle balletskoler i og udenfor Kina. Truppen har tidligere turneret i USA, Europa, Asien og Afrika. Nu kommer Chongqing Balletten for første gang til Danmark og besøger altså Musikhuset Esbjerg.


Klassisk ballet og kinesisk akrobatik

Udover klassisk ballet såsom Svanesøen, Nøddeknækkeren og Askepot, har Chongqing Balletten også prøvet kræfter med moderne værker og originale balletdramaer.

I forestillingen Shangri-La blander Chongqing Balletten international ballet med kinesisk akrobatik og kropskunst i høj kvalitet, og forestillingens akkompagneres af kinesisk musik spillet af professionelle musikere på historiske kinesiske instrumenter. Dekorationer, kostumer, lyssætning og så videre repræsenterer ligeledes det særlige kinesiske udtryk, som gennem tiden har begejstret et bredt udsnit af Kinas milliardstore publikum, men som endnu ikke er særligt udbredt i Europa.


Jagten på paradis

Shangri-La er en eventyrlig historie om en ung maler, Dan Qing, der er træt af presset fra det moderne storbyliv og jagten på økonomisk succes og søger fred og sindsro i det åndelige eventyrland Shangri-La, inspireret af den unge kvinde Zhuo Ma, han forelsker sig i.

Forestillingen er inspireret af den britiske forfatter James Hiltons eventyrklassiker Tabte horisonter fra 1933, hvor hovedpersonen forlader et feteret luksusliv i storbyen i jagten på Shangri-La, det himmelske, åndelige paradis på jord. Et klassisk tema, men også en eviggyldig fortælling om menneskets søgen, tvivl og valg.


Spisning inden koncerten

Forlæng din aften og få en lækker madoplevelse i Musikhusets smukke rammer inden koncerten. Musikhusets køkken med Jacob Møller Justesen i front sammensætter med udgangspunkt i sæsonens friske råvarer tre skønne retter til dig og dit selskab.

To par spiser i Musikhuset Esbjergs restaurant, Kunsten.

I Musikhuset ønsker vi altid, at vores gæster får den bedste oplevelse. Derfor har vi kun et begrænset antal billetter til spisning og anbefaler, at du bestiller spisning, når du køber billet.

I kan gå til bords fra kl. 17:30.


Studie- og ungerabat

Er du enten studerende eller under 25 år, kan du købe 1 billet til kr. 130.  Antallet af studie- og ungebilletter, der sættes til salg, er begrænset, og de sælges til dem, der er hurtigst.


Det praktiske

Arrangør: Musikhuset Esbjerg
Døråbning: 
Dørene til salen åbnes 30 min før showstart
Vis hensyn: 
Det er generende, hvis din telefon ringer eller bipper, eller hvis du tager fotos eller video under arrangementet. Så vis hensyn, sæt telefonen på lydløs eller sluk den.
Planlæg dit besøg

Køb billet KØB SPISNING M.M. Køb gavekort

Tilmeld dig Musikhusets nyhedsbrev, Række 1, og få:

✅ Mulighed for at vinde gavekort på 500 kroner – hver måned
✅ Nyheder om arrangementer før alle andre
✅ Forkøbsret til udvalgte forestillinger
✅ Eksklusive konkurrencer og tilbudTilmeld dig nu